woensdag 11 mei 2011

nieuwe technieken leren

Oh oh, hoe frustrerend kan het zijn als je jezelf iets nieuws aan wilt leren en het lukt maar niet!
Nadat ik de sneakersokken af had, wilde ik graag proberen om met 5 naaldjes een toe-up sok op te zetten. Het begin ging goed, 8 steken had ik zo opstaan en verdeeld over 4 naaldjes zodat er mini rondje ontstond. So far, so good.
Dan moet je tussen de 1e en 2e steek het tussenlusje opnemen om er een steek bij te maken en dan haak ik af. Het is zo'n gepriegel dat het me niet lukt om er tussen te komen.
Toen dacht ik na de zoveelste poging, laat ik de rondbreinaald er eens bij pakken.
De bandteen had ik al eens gedaan en dat lukte aardig. Maar nu moet het een ronde teen worden, maar de bovenbescheven techniek omzetten in een rondbreinaald leverde ook alleen maar een fiasco op, aaaarrgghhh.
Maar nu ik er een nachtje op geslapen heb, heb ik weer goede zin om er weer verder mee te gaan.
Ooit moet het me lukken, met 5 kleine naaldjes of de rondbreinaald.
Wordt vervolgd!

4 opmerkingen:

 1. Hoi Ostara,
  Houdt vol!!!
  Ik brei tegenwoordig alleen maar toe up op de rondbreinaald en inderdaad is het in het begin een gepriegel met de ronde teen. Ik brei eerst 1 toer en dan begin ik met de meerderingen dan is het ietsje makkelijker!
  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thanks Annuska!
  Met de rondbreinaald lukt het nu wel denk ik, ik heb "even" het stukje patroon van den teen herschreven voor mezelf, omdat het voor 4 losse naaldjes geschreven is in het boekje. Ik heb er nog een extra nachtje over geslapen, ga straks ff proberen om de teen te breien. Intussen ben ik met mijn andere breiproject verder gegaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi ostara, ja, iets nieuws leren, het lijkt wel het zelfde als leren lopen.
  met vallen en opstaan stapjes verder. Het gaat je vast lukken meis.
  al moet ik zeggen, toe up is nog steeds niet mijn ding.
  misschien ben ik vast geroest? lol en doe ik wat langer over leren lopen lol
  liefs en kracht ditje

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je kunt het jezelf wat makkelijker maken door een zogenaamde back loop te gebruiken. In het Nederlands is dat een verdraaide omslag. Die zet je op de plek waar je normaal je tussenlusje oppikt, om een steek uit te breien. In de ronde erna wordt de verdraaide omslag gewoon meegebreid. Scheelt een heleboel frustratie.

  Enne... ik brei de teen meestal op 2 sokkennaalden tot het gewenste aantal steken is bereikt - dan zet je ze wat makkelijker naar 4 sokkennaalden toe.

  BeantwoordenVerwijderen