vrijdag 29 april 2011

Reading-In-Bed Shrug/Bolero

Ik heb gisteren heerlijk de tijd gehad om aan mijn bolero of shrug op zijn engels te werken, omdat dat op dit moment het enige is wat ik op de pen heb staan. Wat een verademing! Het is voor mij ook niet goed om te veel dingen tegelijk te willen maken.
Het patroon heet "reading in bed" omdat de ontwerpster graag in bed leest en het dan soms een beetje fris krijgt van het open raam en het vormt een soort "travelling leaves" oftewel reizende blaadjes. Het is een heerlijk patroon om te breien, helemaal niet moeilijk, maar het resultaat is erg leuk.

Het garen dat ik gebruik is Debbie Bliss, Rialto DK, 100% merino superwash zodat het ook in de wasmachine kan. Het is wit en superzacht. Dit was de eerste keer dat ik dit garen kocht, maar zeker niet de laatste keer.
Het patroon heb ik al breiende iets aangepast, omdat ik het toch iets te smal vond en omdat ik toch liever iets meer mouw heb. Dus na 3 blaadjes herhalingen heb ik er 12 steken bij gemaakt, gelijkmatig verdeeld. Je ziet er helemaal niet veel van dat het patroon iets is onderbroken, maar ik heb zo wel een centimeter of 5 meer in de hoogte op mijn rug. Dus ik denk dat het wel een goede beslissing is geweest.

En nu snel op Ravelry kijken of de sokken KAL deel 1 uit is :o)))

6 opmerkingen:

 1. Wat een leuk project zeg! Ik heb nog 'iets' liggen van Debbie Bliss voor een muts/hoed/hoofddeksel, ik krijg meteen zin om eraan te beginnen.

  Groetjes
  Miriam

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha Ostara, heb je een plaatje hoe het moet worden? Ik wil ook wel een bedjasje!

  En een vraagje, als je bovenaan je kolom een invulvakje plaatst.(staat bij gadgets) Kan ik inschrijven en ontvang ik van elk nieuw bericht op je blog een e-mail. Zou ik wel fijn vinden!!!
  liefs, Marijke
  www.sweetandsimplestuff.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 3. dit moet het gaan worden: http://www.ravelry.com/patterns/library/reading-in-bed-shrug

  en volgens mij is die gadget gelukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hey Ostara,

  je krijgt van mij een award...kopieer je de afbeelding maar van mijn blog. Meer info vind je op http://sarahsborduurwerken.wordpress.com/2011/04/28/bedankt-voor-alle-lieve-reacties-award/

  Groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 6. lieve ostara, wat heb je een gezellige blog. ik lees je blogs met plezier. ga zo door.

  liefs Ditje

  BeantwoordenVerwijderen